Kunstenaars&CO en Kunst & Zaken gaan samen

Kunstenaars&CO en Kunst & Zaken verenigen hun netwerken en expertise in een nieuwe organisatie. De besturen hebben dinsdag een intentieverklaring getekend. De stichting Cultuur & Ondernemen beoogt he?t kenniscentrum op het gebied van ondernemerschap en management in de culturele sector te zijn. De nieuwe organisatie gaat 1 mei 2010 van start.
Het persbericht van de organisaties meldt:

Het samengaan van Kunstenaars&CO en Kunst & Zaken is een logische ontwikkeling. De organisaties beogen hetzelfde doel voor aansluitende doelgroepen –respectievelijk kunstenaars en culturele instellingen–. Er waren ook al gezamenlijke projecten. Door de bundeling van netwerken en expertise kan stichting Cultuur & Ondernemen een breder en meer samenhangend aanbod voor de gehele sector ontwikkelen.

Meer mogelijkheden
De stichting heeft de ambitie om het ondernemend vermogen van kunstenaars, creatieven en culturele instellingen te versterken. Voor organisaties die gebruik willen maken van de creatieve kracht van deze sector, gaan de deuren verder open. Nederland heeft straks e?e?n verbindende schakel tussen de hele culturele sector en het bedrijfsleven en publieke organisaties.

Groot netwerk
Jo Houben, algemeen directeur Kunstenaars&CO, verwacht veel voordeel te halen uit het netwerk van Kunst & Zaken. “Kunst & Zaken heeft een groot netwerk binnen het bedrijfsleven en binnen culturele organisaties. Dat kunnen wij nu ook inzetten voor kunstenaars. Kunstenaars, culturele instellingen en het bedrijfsleven kunnen samen mooie en bijzondere projecten opzetten, waarin ze van elkaars sterke punten kunnen profiteren.”

Een goed moment
Volgens Marianne Berendse, directeur van Kunst & Zaken, komt de samenvoeging op een goed moment. “De culturele en creatieve sector heeft juist nu behoefte aan meer support. De urgentie van cultureel ondernemerschap was nog nooit zo groot. Evenals de behoefte uit onze samenleving aan innovaties. Kunstenaars, creatieven en culturele instellingen spelen hierin een steeds grotere en belangrijkere rol.”

www.kunstenaarsenco.nl

www.kunst-en-zaken.nl