Landschapsfotografie staat centraal bij Summer of Photography

Op 14 april start de vierde editie van Summer of Photography. De tentoonstelling heeft als thema landschap en toont het werk van meer dan 40 Europese fotografen in het Brusselse paleis voor de schone kunsten in Brussel. Onder hen zijn bekende fotografen als Andreas Gursky (Duitsland), Massimo Vitali (Italië), Olafur Eliasson (Denemarken), Joan Fontcuberta(Spanje), Pedro Cabrita Reis (Portugal) en Carl De Keyzer (België).
Om de twee jaar organiseert het Paleis voor Schone Kunsten de internationale biënnale Summer of Photography. Verschillende Belgische en andere Europese instellingen en musea stellen een thematisch programma samen dat de culturele uitwisseling in Europa moet bevorderen.

Noord, centraal en mediterraans zijn de drie grote regio’s waarin de tentoonstelling is opgedeeld. Het karakteristieke van het Europese landschap, maar ook de verschillen moeten de kijker nieuwsgierig maken. De fotografen laten in hun werk ideeënzien over de huidige toestand van het landschap en de verhouding tot stad en mens.Behalve de tentoonstelling, zijn er ook lezingen, een symposium en een portfoliodag waarbij fotografen en curatoren de kans krijgen werk te bespreken.

Online vanaf 1 april:
www.summerofphotography.be