Lars Boering nieuwe directeur FotografenFederatie

Lars Boering (1969) is met ingang van 1 februari 2010 aangesteld als directeur van de FotografenFederatie en Burafo.
Het persbericht van de federatie:

De aanstelling van een directeur is de eerste concrete stap de FotografenFederatie om te vormen tot een kenniscentrum voor fotografie. Het is de ambitie van de Federatie om allerlei initiatieven, organisaties en bedrijven die in en om de fotografie in Nederland actief zijn nauwer met elkaar te laten samenwerken. Op dit moment is heel veel kennis en service over een groot aantal organisaties verspreid. Daardoor is het lastig voor veelal zelfstandig opererende fotografen die organisaties doeltreffend bij hun beroepspraktijk te betrekken. Het nieuwe kenniscentrum zou daar verandering in moeten gaan brengen.

De nu benoemde directeur zal in eerste instantie gaan onderzoeken hoe dat kenniscentrum vorm kan krijgen. En uiteraard zal hij de belangen gaan behartigen van alle fotografen in Nederland. Naar de overheid, bedrijfsleven, particulieren en alle professionele gebruikers van beeld.

Lars Boering heeft communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte vervolgens van 1998 tot 2008 bij de Stichting Beeldende Kunst (SBK) o.a. in de positie van curator fotografie en algemeen directeur. Begin 2008 nam hij het initiatief tot het oprichten van de Lux Photo Gallery in Amsterdam. Tevens startte hij een eigen bedrijf voor advisering van mediabedrijven en carrièreplanning van kunstenaars en fotografen. Daarbij werkt hij als curator en producent van exposities en als gastdocent op academies.

De directie van Burafo en FotografenFederatie is een parttime functie.