Lars Boering nieuwe directeur World Press Photo

World Press Photo is verheugd aan te kondigen dat Lars Boering (45) per januari 2015 is aangesteld als nieuwe directeur, zo meldt de organisatie.

Het persbericht vervolgt:

Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht van stichting World Press Photo, reageert op de benoeming: “Lars Boering is een bekende in de fotografiewereld. Voor World Press Photo brengt hij echter vers bloed, gecombineerd met continuïteit en innovatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de organisatie verder te professionaliseren en toekomstbestendig te maken.”

Met meer dan 16 jaar leidinggevende en bestuurlijke ervaring in de culturele, creatieve en maatschappelijke sector heeft Boering (45) zich recentelijk nog ingezet voor een sterkere vertegenwoordiging van Nederlandse professionele fotografen (het opgaan van een aantal vakverenigingen van de FotografenFederatie in de nieuwe organisatie DuPho, Dutch Photographers – red). Tijdens zijn carrière adviseerde hij internationale fotografen en gaf hij les in masterclasses en op fotografieopleidingen. Daarnaast was Lars Boering actief als curator voor diverse festivals, musea, uitgeverijen en culturele instellingen.

Lars Boering kijkt uit naar zijn nieuwe verantwoordelijkheden en zegt:
“Ik ben er trots op World Press Photo straks te mogen leiden. Ik treed in de voetsporen van geweldige voorgangers en kijk ernaar uit om samen met het mooie team van medewerkers, bestuurders en partners wereldwijd de organisatie verder tot bloei te brengen. Ik deel World Press Photo’s toewijding aan fotojournalistiek en documentairefotografie en geloof even sterk in de kracht en waarde van visual storytelling.”

Boering volgt Michiel Munneke op, die begin november is afgetreden als directeur nadat hij de stichting 12 jaar lang heeft geleid. Interim directeur Maarten Koets zal de organisatie blijven leiden tot Lars Boering het team in januari 2015 komt versterken.

www.worldpressphoto.org

www.fotografenfederatie.nl