Leergang biedt reflectie fotografie

Aan de Fotovakschool begint komend studiejaar de Leergang Fotoreflectie. De cursus is bedoeld voor begeleiders en mentoren van amateurfotografen, rondleiders bij tentoonstellingen en bijvoorbeeld docenten die foto’s van hun leerlingen zowel breder als diepgaander willen bespreken.
Uit het persbericht:

‘Hoe fungeer je als brug tussen ‘perceptie’ en ‘bedoeling’? Tussen wat een kijker ziet in een foto en de boodschap die de maker ervan wil overbrengen. Wat kun je vertellen over de boodschap die een fotograaf méé heeft willen geven met dat wat hij gefotografeerd heeft.’

De Leergang Fotoreflectie is een initiatief van de Fotobond, Kunstfactor, het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, de Beeldfabriek en Nederlandse Fotovakschool. Laatstgenoemde biedt de leergang aan en werkt daarbij nauw samen met de initiatiefnemers en het Prentenkabinet Leiden en Spaarnestad Photo.

Wie deze gecertificeerde leergang voltooit, is volgens de Fotovakschool uitstekend in staat om fotografie te bespreken tegenover een zéér breed publiek en om daarbij desgewenst jouw visie te presenteren. Bovendien heb je de vaardigheden verworven om mensen te begeleiden in hun eigen fotografische ontwikkeling.

Fotovakschool: Leergang Fotoreflectie