‘Leiden’ geeft in najaar openbare fotografiecolleges

De masteropleiding Photographic Studies van de Universiteit Leiden organiseert in het najaar van 2008 een openbare hoorcollegereeks met de titel Histories and Theories of Photography. Deze colleges behandelen de geschiedenis(sen) van en de geldende theorieën over fotografie, vanaf het moment van de uitvinding tot aan de dag van vandaag. Na voltooiing van deze collegereeks kunnen studenten zowel individuele fotografen en fotografische projecten, alsook belangrijke kwesties in de fotografiegeschiedenis en theorie identificeren.
Uit het persbericht:

‘In de colleges staan de volgende onderwerpen centraal: de foto als document en de foto als
kunstvorm, het medium-specifieke en zelf-reflectieve karakter van fotografie, vraagstukken over waarheid en representatie, de foto als object, en het gebruik en de functies van fotografie. Verder komt de intrinsieke interdisciplinaire aard van fotografie en haar relatie met beeldende kunst, wetenschap, literatuur en film aan bod.
De twaalf (Engelstalige) colleges worden gegeven door dr. Rachel Esner, drs. Tineke de Ruiter en dr. Helen Westgeest, docenten van de masteropleiding Photographic Studies.

De colleges zijn toegankelijk voor reguliere (master-)studenten en à la carte-/contractstudenten(toehoorders). De deelnamekosten voor toehoorders zijn 425 euro.
De colleges zijn in Leiden op de dinsdagen tussen 16 september tot 16 december van 11-14 uur.’

Masters in Photographic Studies