Lekker weg met Bert Verhoeff

Deze zomer is in Nederland niet alleen de zon veelvuldig te bewonderen, maar ook de blik van Bert Verhoeff. De fotograaf exposeert zijn werk op zeven verschillende plaatsen in Haarlem, Laren, Bussum, Spakenburg, Oldeberkoop en Groningen.
De dertigtal foto’s van de documentaire fotografie opdracht ‘Markten in Noord-Holland’ die Bert Verhoeff in 2009 voor de provincie heeft gemaakt zijn t/m 20 augustus te zien in de Janskerk, janssstraat 40 te Haarlem.
www.noord-hollandsarchief.nl

Voor de serie ‘Bij ons in het Gooi’ is Bert Verhoeff op zoek gegaan naar typisch Gooise taferelen. Te zien t/m 29 augustus in het Singer Museum, Oude Drift 1 te Laren.
www.singerlaren.nl

Andere foto’s dan in het Singer Museum te zien, maar wel uit de serie ‘Bij ons in het Gooi’ zijn te zien in de boekhandel Los, Nassaulaan 33 te Bussum
Ook zijn vijf grote op canvas gespannen foto’s van 1.20 meter breed te bewonderen in Hotel-restaurant Jan Tabak, Amersfoortsestraatweg 27 te Bussum.

Tijdens de Spakenburgerdagen is de serie ‘Kuiven en Kraplappen’ te zien, met de in klederdracht gehulde Spakenburgse vrouwen in de moderne samenleving. Vanaf 21 juli en alleen op woensdag in Spakenburg.

Door naar het Friese Oldeberkoop waar ook foto’s uit de serie ‘Kuiven & Kraplappen’ tezamen met geluid van audiograaf Hannes Wallrafen worden getoond.
www.openstal.nl

En van 6 t/m 19 augustus hangt in de Der AA-kerk te Groningen de expositie ‘Nieuwe uitleenschatten’ van de Kunstuitleen, waaronder een vijftal foto’s van Bert Verhoeff.
www.cbkgroningen.nl