Leo van Velzen wint Theaterfotoprijs 2009

De affiches van Sybren Kuiper voor Julidans, de spelfoto Blik van Leo van Velzen en het hele scenografische oeuvre van Jan Joris Lamers zijn vanavond door drie afzonderlijke vakjury’s bekroond met de TIN TheaterPrijzen 2009.
Winnaar Leo van Velzen van de TheaterFotoPrijs2009 maakte dit jaar een buitenopname van de locatievoorstelling Blik van Toneelgroep De Appel. Een intrigerend en vervreemdend beeld, perfect gekaderd en op het juiste moment genomen, aldus de jury (voorzitter Patricia Steur – fotograaf, Hans Kemna – casting director en fotografieverzamelaar, Marloes Krijnen – directeur van Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Jan Gras – directeur van het Agora Theater Lelystad en Sabri Saad El Hamus – artistiek leider Theatergroep DNA).

Winnaar Sybren Kuiper [SYB] van de TheaterAffichePrijs 2009 – mede bekend als ontwerper van bijzondere fotoboeken – maakte een serie affiches voor Julidans (fotografie: Martijn van de Griendt & Hollandse Hoogte). De jury viel als een blok voor de spannende beelden: een combinatie van dans en het alledaagse leven. De jury: voorzitter Erik Kessels – directeur KesselsKramer, Hugo Puttaert – grafisch ontwerper visionandfactory, Ragnhild Rikkelman – theatermaker, Thomas Smit – zakelijk leider Conny Jansen Danst en Martin Pyper – grafisch ontwerper, me studio.

Meer informatie: www.tin.nl