Leo van Velzen wint VVTP-TIN Theaterfotoprijs 2008

Leo van Velzen is met zijn fotoserie Sparring Partners van Conny Jansen Danst de winnaar van de VVTP-TIN Theaterfotoprijs 2008 geworden. Vandaag maakte VVTP voorzitter Erwin van Lambaart dit bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Circustheater in Scheveningen.
De vakjury, bestaande uit theaterdirecteur Jan Gras, castingdirector Hans Kemna en fotografen Vincent Mentzel en Patricia Steur, koos de fotoserie van Van Velzen uit meer dan 270 inzendingen.

Het persbericht vervolgt:
De Vereniging Vrije Theater Producenten en Theater Instituut Nederland reiken dit jaar voor de derde maal de VVTP-TIN Theaterfotoprijs uit. Met deze prijs, waaraan een geldbedrag van € 2.500,- en een kunstwerk van Franz Bodner is gekoppeld, schenken de VVTP en het TIN aandacht aan een commercieel en artistiek belangrijk communicatiemiddel bij de promotie van theaterproducties en belonen zij fotografen die de schoonheid en emotie van deze kunstvorm tijdloos weten vast te leggen.

De genomineerden voor de VVTP-TIN Theaterfotoprijs 2008 waren:
Jan-Reinier van der Vliet: Tot de wereld van Tot de wereld
Deen van Meer: 3 zusters van Stage Entertainment
Leo van Velzen: Sparring Partners van Conny Jansen Danst
Phile Deprez: De gebroeders Ouedraogo van Het Zuidelijk Toneel

Theater Instituut Nederland is het kennis- en informatiecentrum van het Nederlandse theater. Een levende historische collectie en een uitgebreide documentatie van het hedendaagse theater vormen de basis van tal van activiteiten om de kennis van en het debat over de Nederlandse theatercultuur te bevorderen. Dit gebeurt met het oog op de toekomst van het theater en met aandacht voor de wisselwerking tussen theater en maatschappij.

De Vereniging Vrije Theaterproducenten, kortweg VVTP, bestaat uit veertien theater- en muziekproducenten, die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De VVTP streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het terrein van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en de verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties. Voorts komt de vereniging op voor de gezamenlijke belangen van de afzonderlijke leden.