Lessen oude fotografische technieken in Nederlands Fotomuseum

Meer weten over fotorestauratie en conservering? Of zelf aan de slag? Dit najaar geven restauratoren van het Nederlands Fotomuseum en experts op vaste data, maar ook op aanvraag, in het museum diverse demo’s en workshops historische fotografische technieken.
Uit het persbericht:

Terug in de tijd naar de technieken van de daguerreotypie, albuminedruk, platina / palladiumdruk en glasnegatief. Deze technieken hebben ten opzichte van digitale technieken voordelen en beperkingen. In de demo’s en workshops gaan we hier verder op in. We bespreken de geschiedenis, de techniek, het gebruik en plaatsen deze in de historische context. Tijdens een demo leert u hoe het er in de praktijk aan toe ging aan de hand van een demonstratie door de docent. In de workshop gaat u zelf aan de slag en maakt u minimaal één afdruk. De meeste fotografische technieken zijn relatief eenvoudig zelf uit te voeren, alleen bij de workshop daguerreotypie wordt er in verband met veiligheid en benodigde apparatuur, alleen door de docent een daguerreotypie gemaakt.

Voor de demo’s is geen voorkennis vereist, voor de workshops is het aan te bevelen eerst de demo te volgen.

Data
Workshop Daguerreoptypie_29.OKT.2011
Demo Platina Palladiumdruk_12.NOV.2011
Workshop Platina Palladiumdruk_10.DEC.2011
De schoenendoos_20.NOV.2011
Mijn familiealbum_18.DEC.2011
Workshop Glasnegatieven_28.JAN.2012

Voor meer informatie per demo of workshop klik hier.

Kosten
Demomiddag, 13-16.30 uur | € 20 / € 15 voor studenten en jaarkaarthouders Fotomuseum
Workshopdag, 10-17 uur | € 130 / € 110 voor studenten en jaarkaarthouders Fotomuseum, inclusief materiaal en lunch.

Meer informatie en reserveren
Afdeling Conservering & Restauratie
tel. 010-2030408
conservering@nederlandsfotomuseum.nl
nederlandsfotomuseum.nl/restauratie

Online dossiers
Op de website van het Fotomuseum leest u meer over restauratie en conservering en vindt u een selectie online dossiers, artikelen en weblinks. Ga naar nederlandsfotomuseum.nl/restauratie. De afdeling verkoopt tevens verpakkingsmaterialen en geeft advies over behoud en beheer van uw foto’s/collecties. U kunt ook een QuickScan laten uitvoeren. Op de website leest u meer hierover.