Lezing bij opening Martien Coppens Prijs-tentoonstelling

Op zaterdag 7 oktober opent in de Spaarnestad Photo Gallery een tentoonstelling met werk van de winnaars van de Martien Coppens Prijs 2006.
De prijs is ingesteld om de documentaire fotografie door amateurfotografen te stimuleren en wordt toegekend aan deelnemers van amateurfotografen-clubs, fotowerkgroepen en cursusgroepen van Centra voor de Kunsten in Nederland.

De Spaarnestad Photo Gallery presenteert tot en met 29 oktober de drie prijswinnende series, het werk van de publieksprijswinnaar en de eervolle vermeldingen. Het thema van deze tweejaarlijkse competitie was dit keer ‘Afscheid’ of ‘Houdoe’, zoals de Brabantse fotograaf Martien Coppens (1908-1986) het zou hebben gezegd. De tentoonstelling is na de presentatie in Haarlem nog te zien in Bredevoort, Zwijndrecht, Utrecht en Roermond.

Jurylid en documentair fotograaf Marijke Bresser opent de expositie zaterdagmiddag om vijf uur. Voorafgaand aan de opening geeft Dick Breebaart, bestuurslid en curator van Fotofestival Naarden, om vier uur een lezing over documentaire fotografie en dan met name over de grotere series.

Spaarnestad Photo Gallery
Groot Heiligland 37 in Haarlem

De lezing is gratis toegankelijk, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Stichting De Kunst, telefonisch: 072-515 92 09 of per mail: info@dekunst.net