Lezing Boris Becker in Nederlands Fotomuseum

Op vrijdag 10 december zal Boris Becker naar het Nederlands Fotomuseum komen om een lezing te geven over zijn fotografie van 1984 – 2009.
Boris Becker is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse Fotografie. Hij verwerkt zijn zakelijke fotografiestijl tot een persoonlijke maar nog steeds zeer typerende beeldtaal. Op vrijdag 10 december 2010 is hij in Rotterdam om te praten over zijn werk dat gelijktijdig te zien is in FoMu in Antwerpen. Bezoekers van de lezing profiteren van een korting op de entree voor zijn tentoonstelling.

Boris Becker maakt samen met Andreas Gursky, Candida Höfer, Axel Hütte en Thomas Struth deel uit van een bekende generatie fotografen die de zakelijke fotografie van hun leermeesters Bernd en Hilla Becher ‘omtoveren’ tot een persoonlijke maar nog steeds zeer typische beeldtaal. Becker fotografeert sinds de vroege jaren ’80 en maakt imposante werken. Met zijn foto’s zoekt hij de grens op tussen het realistisch weergeven van de werkelijkheid en het verheffen van een object tot ware autonome kunst. Dit resulteert in indrukwekkende gedetailleerde kleurbeelden van gebouwen, landschappen en objecten. Bekende fotoreeksen van Boris Becker zijn Bunkers, Woonhuizen, Constructies, Velden en Landschappen, Fakes en Artefacten.

Lezing
Aanvang: 20 uur
Voertaal: Engels
Het museum is deze dag geopend tot 20 uur.
Kaarten en reserveren
Kaarten zijn inclusief museumentree en worden verkocht via de museumbalie en online shop van het Nederlands Fotomuseum.

Kaarten: € 10 / € 7,50 (jaarkaarthouders en studenten)

Tentoonstelling in FoMu Antwerpen
Een selectie uit de bekendste fotoreeksen van Boris Becker is samengebracht tot de eerste Belgische tentoonstelling van de fotograaf en is nog tot en met 16 januari 2011 te zien in FoMu te Antwerpen.

Actie
Bezoekers van de lezing in het Nederlands Fotomuseum profiteren van een korting op de entree van FoMu in Antwerpen. Tijdens de tentoonstelling van Boris Becker betalen zij € 4 entree in plaats van € 6.

www.nederlandsfotomuseum.nl