Lezing Gerard Wessel bij expositie eindexamens

De eindexamenexpositie ‘Exposure Time’ van de Fotoacademie is dit jaar eerst te zien in de Bagagehal Loods 6 in Amsterdam. De opening op 30 mei gaat gepaard met een lezing waarin Gerard Wessel een presentatie van zijn werk geeft.
ExposureTime is een unieke kans om het eigenzinnige werk van een nieuwe generatie fotografen in in één expositie te bewonderen, aldus een persbericht.

Gerard Wessel zal aan de hand van een diavoorstelling een presentatie geven over zijn loopbaan als fotograaf. Hij blikt terug naar zijn beginperiode en vertelt over de ontwikkeling die hij in de loop van de jaren heeft doorgemaakt.

Op zijn website schrijft Wessel het volgende: ‘Noem mij geen nieuwsfotograaf, want eigenlijk ben ik een traditionele straatfotograaf. Zwervend door de stad met een kleinbeeldcamera en zonder afspraken, voel ik mij het gelukkigst.’ Wessel werd na zijn studie in 1985 staffotograaf van Nieuwe Revu. Het harde nieuws bleek echter niet te passen bij zijn manier van werken. Zijn werk getuigt van veelzijdigheid, esthetiek en weloverwogen composities met een 6×6 Rolleiflex. Naast fotograaf is Gerard ook regisseur en bestuurslid van GKf.

ExposureTime, inclusief de lezing van Gerard Wessel is gratis toegankelijk voor publiek, van vrijdag 30 mei t/m zondag 1 juni.

• Meer informatie: www.exposuretime.nl