Lezing Jonas Bendiksen in Lux Photo Gallery

Op dinsdag is er in de Lux Photo Gallery in Amsterdam een lezing met aansluitend signeersessie van de Noorse fotograaf Jonas Bendiksen. Aanleiding is de verschijning van zijn nieuwe boek De plaatsen waar wij wonen.
Jonas Bendiksen laat aan de hand van zijn foto’s zien wat hem drijft in het werken aan langdurige projecten zoals Satelieten en zijn nieuwe boek De plaatsen waar wij wonen.

De afgelopen jaren documenteerde Jonas Bendiksen, een van de jongste fotografen van het fotografencollectief Magnum, het leven in vier sloppenwijken van vier verschillende steden op vier continenten: Nairobi (Kenya), Mumbai (India), Jakarta (Indonesië) en Caracas (Venezuela).

De plaatsen waar wij wonen is een uitgave van Mets & Schilt en bevat twintig dubbele uitslaanders die elk de vier muren van een huis laten zien. Op de bladzijden ertussen vertellen de bewoners van de huizen over hun leven. Bendiksen legt in zijn lezing uit hoe dit boek met zijn ontwerp en aanpak de realiteit van sloppenwijken laat zien.

Toegang vrij, zaal open vanaf 17 uur. Let op: Aanmelden via email noodzakelijk ivm beperkte hoeveelheid plaatsen!

Aanmelden: boering@luxphotogallery.com

Meer informatie: www.luxphotogallery.com