Literaire salon in Fotomuseum Den Haag

Donderdagavond gaat de literaire salon De Donkere Kamer in het Fotomuseum Den Haag officieel van start met een avond rond twee debutanten. Gastheer Kees ’t Hart spreekt met twee generatiegenoten: de Haagse schrijver Gustaaf Peek (1975) en de Leidse schrijver Christiaan Weijts (1974).
De debuutroman ‘Art.285b’ van Christiaan Weijts is uitgegeven door De Arbeiderspers en werd door de kritiek juichend onthaald. Hij staat op de longlist ‘van de AKO Literatuurprijs. Zijn roman vertelt de geschiedenis van een klassiek pianist die zich vooral verdiept in het werk van Scarlatti en die in de ban raakt van een meisje dat in een peepshow werkt.

Gustaaf Peek debuteerde in juni bij uitgeverij Contact met de roman ‘Armin’ en kreeg in de Nederlandse literaire kritiek veel aandacht. Peek studeerde Engelse taal- en letterkunde en volgde ook een opleiding in fotografie. Zijn roman vertelt het verhaal van een jonge SS-officier Armin Immendorff die zich ontfermt over het kind van een in het kraambed gestorven vrouw. Na de oorlog belandt dit kind in Nederland, hij ontwikkelt zich tot een belangrijk wetenschapper op het gebied van voortplanting. Hij neemt een zoon aan die later fotograaf wordt en ook diens belevenissen worden verteld.

Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis
Reserven via info@fmdh.nl of 070-3381111

• Meer informatie: www.fotomuseumdenhaag.nl