‘Loving Your Pictures’ naar Arles

De tentoonstelling Loving Your Pictures van Erik Kessels, die het Centraal Museum in het voorjaar van 2006 organiseerde, is dit jaar te zien op Rencontres Internationales de la Photographie van Arles, Frankrijk. De tentoonstelling maakt daar van 3 juli t/m 16 september deel uit van het ‘Private Albums’ programma van het festival.
In ‘Loving Your Pictures’ staan negen fotoseries van anonieme fotografen centraal, fotomateriaal dat is gevonden door Erik Kessels. Deze foto’s, door de oorspronkelijke makers nooit bedoeld als ‘kunstwerken’ in een tentoonstelling, krijgen een volledig nieuwe betekenis wanneer ze getoond worden in een museale context.

Naar aanleiding van de publicaties van Erik Kessels, besloot het Centraal Museum een tentoonstelling met zijn ‘gevonden foto’s’ te maken. Erik Kessels (1966) is creatief directeur en mede oprichter van communicatie bureau KesselsKramer in Amsterdam. Kessels schrijft voor onder meer iM (Identity Matters) en leverde bijdragen aan BON International. Hij publiceerde verschillende boeken en series zoals: Instant Men, Useful Photography en In Almost Every Picture.

De Rencontres International de la Photographie is een jaarlijks festival voor professionals. Met de tientallen tentoonstellingen, seminars, workshops en lezingen is het festival een belangrijke ontmoetingsplek voor fotografen, galeriehouders, uitgevers en liefhebbers van fotografie.

www.rencontres-arles.com