Maan en hemel in Donkere Kamer #13

Komende maandag brengen de FotografenFederatie en PhotoQ in Pakhuis de Zwijger de dertiende aflevering van de Donkere Kamer, met aandacht vcor onder meer Heaven van Paul Kooiker en Lunar Landscapes van Marie-José Jongerius.
Heaven is het nieuwe boek van Paul Kooiker. Lunar Landscapes is het project over de tweede Maasvlakte van Marie-José Jongerius waarvan eind deze week in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een tentoonstelling en een boek worden gepresenteerd.

Peter van den Doel van Picturae geeft een korte presentatie over het belang van het inscannen van je archief. Manon Funcke en Caroline O’Breen van Seelevel Gallery geven aan welke fotografen zij op dit moment belangrijk vinden. En Bob Bronshoff en René Sommer worden geïnterviewd over hun boek Een roadtrip in 14 songs – Het Amerika van Bruce Springsteen.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering en Edie Peters.

Meer informatie en opgeven via Pakhuis de Zwijger