Maandag eerste online stream en hangout PhotoQ Live

Op maandag 17 september kan iedereen via internet kijken naar een nieuwe activiteit van PhotoQ, een live gestreamd interviewprogramma gebaseerd op de mogelijkheden van Hangouts, een online conference dienst van Google+. Het lijkt een beetje op een tv-show, maar het is een programma van deze tijd, met de interactiviteit die bij internet hoort.
De nieuwe activiteit heet PhotoQ Live. We beginnen maandag om 19 uur met een interview in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam met Pjotr de Jong, een van de initiatiefnemers van de fotografiebeurs Unseen. Vervolgens haken anderen in vanuit andere locaties, onder wie Frits Gierstberg van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam over hun tentoonstelling van Lewis Hine, Fred van der Ende over de fotomogelijkheden van de nieuwe iPhone en hopelijk ook Eduard de Kam van het NIDF vanaf de Photokina in Keulen.

Als extraatje zal vanaf 20 uur ook de twaalfde aflevering van De Donkere Kamer live worden gestreamd, dit keer met interviews en presentaties geheel gewijd aan Unseen.
Beide programma’s zijn live te volgen via www.photoq.nl
en na afloop ook te zien op het YouTube-kanaal van PhotoQ Live.PhotoQ Live is een samenwerking van PhotoQ, Crystal Park, Fred van der Ende, Pakhuis de Zwijger en de FotografenFederatie. Het streven is om na deze tryout elke week op een vast tijdstip een nieuwe aflevering te verzorgen over inhoudelijke en technische ontwikkelingen in de fotografie.

Zie ook de Google+ pagina van PhotoQ Live