Maart fotografiemaand bij Avro

Bij AVRO Kunst staat maart geheel in het teken van foto’s in ‘De Maand van de Fotografie’. In samenwerking met Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum Rotterdam toont kunst.avro.nl een breed aanbod rond het thema met interviews, expositie-items, columns, cursussen en een wedstrijd.
De komende maand zijn op de site interviews te vinden met bekendefotografen uit binnen- en buitenland en is er aandacht voor actuele foto-exposities. Aan het woord komen Ari Marcopoulos en Paul Graham als ook Quikscan nl#01-deelnemers: Jaap Scheeren en Martine Stig. Rob Hornstra en Arnold van Bruggen vertellen over ‘The Sochi Project’.

Op de website verschijntwekelijks een column over fotografie, onder meer van de fotografen Bert Nienhuis en Rince de Jong en Foam-conservator Colette Olof.

Bezoekers van de site kunnen hun fotografische kennis vergroten in de online fotocursus die aangeboden wordt door Zoom.nl.Er wordt ook een fotowedstrijd georganiseerd met het thema ‘Jouw stadals kunst’ met als hoofdprijs een Canon EOS spiegelreflexcamera. De inzendingen worden onder meer beoordeeld door het Nederlands Fotomuseum en stadsfotograaf Hans Wilschut.

De televisieprogramma’s Opium, KunstUur en Close Up besteden in maart extra aandacht aan fotografie en tot slot biedt kunst.avro.nl de mogelijkheid om AVRO programma’s over fotografie, zoals Close Up en Hollands Zicht, terug te kijken.

‘De Maand van de Fotografie’ is voor AVRO Kunst online de aftrap van een aantal thema-maanden, waarin verschillende vormen uit de beeldende kunst onder de aandacht worden gebracht.

AVRO: De Maand van de Fotografie