Maatschappelijke stage in musea

Als één van de eerste musea in Nederland biedt Foam_Fotografiemuseum een programma aan voor Maatschappelijke stagiairs (MaS) uit het voortgezet onderwijs, waarvan de eerste groep van het Amsterdamse Huygens College vandaag zijn resultaten presenteert. Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren.
In de stage bij Foam leren de leerlingen zelf betekenis te geven aan beeldcultuur. De stagiaires maken zelf podcasts en filmpjes over fotografie en het museum. Ook ontwikkelen ze lesmateriaal voor leerlingen van het speciaal onderwijs. Op deze manier leren zij niet alleen omgaan met nieuwe media maar krijgen zij ook de kans hun eigen ideeën in de praktijk te brengen.
?
Jongeren moeten tijdens hun middelbare schoolperiode 48 tot 72 uur vrijwilligerswerk gaan doen. Steeds meer scholen hebben de MaS inmiddels opgenomen in het onderwijsprogramma. Culturele instellingen en non-profit organisaties die scholieren kunnen gaan plaatsen zijn vaak nog niet voorbereid op de MaS.

Foam wordt voor de ontwikkeling van de maatschappelijke stage ondersteund door Erfgoed Nederland.

Foam_fotografiemuseum