Magnum in zee met commercieel agentschap

Het agentschap OnRequest Images – gespecialiseerd in reclame- en bedrijfsfotografie – gaat Magnum vertegenwoordigen bij commerciële projecten. Magnum is volgens directeur Mark Lubell vooral onder de indruk van het productiewerk van OnRequest, zo lezen we op PDN Online.
Met de afspraak zet Magnum, opgezet als een journalistiek en documentair fotoagentschap, een flinke stap in een nieuw domein. Magnum doet wel vaker commercieel werk, maar de afspraak met OnRequest doet vermoeden dat deze tak van fotografie meer plek krijgt op de kantoren in New York, Tokyo, Parijs en Londen.

Onrequest gaat Magnum wereldwijd vertegenwoordigen, met de afspraak van exclusieve vertegenwoordiging in Noord-Amerika. Volgens OnRequest-directeur David Norris is er een groeiende vraag naar fotografie in journalistieke stijl bij bedrijven die werken aan hun merk.

Magnum zoekt al jaren naar nieuwe manieren om geld te verdienen sinds de traditionele journalistieke media minder uitgeven aan fotoreportages. Commercieel werk is daar één van. Magnum is verder hard aan het werk om in de wereld van galeries, musea en kunstkopers voet aan de grond te krijgen.

• PDN Online: Magnum Photos Teams With OnRequest For Commercial Work