Magnum nomineert zes nieuwe leden

Het illustere fotoagentschap Magnum Photos heeft tijdens de jaarvergadering deze week besloten dat maar liefst zes fotografen kunnen toetreden als ‘nominee member’, zo meldt Carl De Keyzer op zijn Facebook-pagina: de Belg Max Pinckers, de Amerikaan Matt Black, de Amerikaanse Carolyn Drake, de Ier Richard Mosse, de Iraanse Newsha Tavakolian en de Italiaan Lorenzo Meloni.

Met het toetreden van Max Pinckers is het aantal Belgen bij Magnum intussen vijf geworden (Bieke Depoorter, Harry Gruyaert, Carl De Keyzer en John Vink). Pinckers maakte naam met zijn project The Fourth Wall over de filmindustrie in India.

Matt Black woont en werkt in Central Valley in Californië. Naast fotoreportages maakte hij ook korte documentaire films en multimedia. Carolyn Drake woont in Istanbul en maakte de laatste jaren naam met werk uit Centraal-Azië, onder meer uitmondend in veel geprezen boeken als Wild Pigeon en Two Rivers.

Richard Mosse is een kunstenaar die de laatste jaren beroemd is geworden met zijn project The Enclave waarin hij infrarood-film gebruikte om een eigen visie te scheppen op het oorlogsgeweld in Afrika. Newsha Tavakolian ontwikkelde zich de laatste jaren van ‘jongste fotojournalist in Iran’ tot een veel gepubliceerde documentaire fotografe, van wie net het boek Blank Pages verschenen is. Lorenzo Meloni legt zich toe op het intensief volgen van de militaire conflicten in de Arabische wereld.