Marcel van den Bergh winnaar van GeldersNieuwsfoto 2014

Met een foto van aangiftes op het politiebureau in Nijmegen tegen de uitspraken over minder Marokkanen door Geert Wilders is Marcel van den Bergh winnaar van GeldersNieuwsfoto 2014 geworden. Van den Bergh krijgt de prijs omdat de foto volgens het juryrapport ‘in een goed gekozen compositie zowel de gelatenheid als agressie en dus een verschil in culturen toont’. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van duizend euro.

De beste reportage is volgens de jury gemaakt door Erik van ’t Hullenaar die voor De Gelderlander de herdenkingen van operatie Market Garden in Driel, Arnhem en Oosterbeek fotografeerde. Hij krijgt als prijs een foto-opdracht voor provincie Gelderland ter waarde van tweeduizend euro. De publieksprijs ter waarde van 250 euro is voor Raphaël Drent voor zijn foto van amateur saxofonist René van Zon die verrast wordt door een gastoptreden met Candy Dulfer. Met de foto won Drent ook de prijs in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment.

De andere winnaars zijn:
Categorie Human Interest: Rob Voss, Financiële Dagblad
Categorie Natuur: Koen Verheijden, Trouw
Categorie Portret: Rias Immink, De Telegraaf
Categorie Sport: Burry van den Brink, de Gelderse Post
Kinderjuryprijs: Wim Dimmendaal

In totaal zijn 384 foto’s beoordeeld. Volgens de jury waren er weinig eyecatchers, maar was de oogst van gemiddeld goede kwaliteit en was een sterke betrokkenheid te zien bij grote maatschappelijke thema’s.