Marga Rotteveel hoofdcurator FotoFestival Naarden

Het bestuur van de stichting FotoFestival Naarden heeft een nieuwe hoofdcurator benoemd: Marga Rotteveel. Zij gaat leiding geven aan de fotografische invulling van het tiende fotofestival, dat in 2007 in Naarden plaatsvindt. Rotteveel neemt de plaats in van Dick Breebaart, die de afgelopen drie edities van het tweejaarlijkse fotofestival inhoudelijk heeft geleid.
Marga Rotteveel is coördinator fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Verder is ze lid van de commissie in de gemeente Amersfoort die adviseert over fotografie-opdrachten. Sinds 1998 is Marga Rotteveel lid van het curatorium van ‘Naarden’.

Dick Breebaart heeft te kennen gegeven zijn werkzaamheden – net als die van alle andere medewerkers op basis van vrijwilligheid – te willen terugbrengen. Breebaart blijft lid van het curatorium en tot afsluiting van het Epson FotoFestival Naarden 2007 ook bestuurslid.

Breebaart: ‘Mijn tour of duty heb ik er wel opzitten. In 1990 ben ik in het bestuur van het festival gevraagd. Na 15 jaar wordt het tijd voor andere projecten, maar om het tiende festival geheel aan mij voorbij te laten gaan is niet echt een optie. Vandaar dat ik mijn gedroomde opvolger met raad en daad terzijde zal staan.’

Epson FotoFestival Naarden is een tweejaarlijkse verzameling van tentoonstellingen en andere activiteiten op het gebied van fotografie. Het festival beschouwt het als zijn belangrijkste taak om de Nederlandse fotografie zo breed mogelijk te tonen. De specifieke voor-zomerse sfeer in de historische vestingstad geeft het evenement een eigen charme.