Maria Austria Instituut heeft nieuwe beeldbank

Meer dan 15 duizend foto’s van Amsterdamse topfotografen uit de archieven van het Maria Austria Instituut zijn bijeengebracht op www.maibeeldbank.nl. In de collectie is werk van bekende namen als Paul Huf, Eva Besnyö en Bert Nienhuis opgenomen. Alle foto’s zijn te koop en direct te downloaden voor zowel professionele gebruikers als het brede publiek, aldus een persbericht.

Het enthousiaste bericht vervolgt:

In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam zal het Maria Austria Instituut in de komende jaren circa 300.000 nieuwe foto ́s publiceren op MAIbeeldbank.nl om die uit te laten groeien tot de belangrijkste Beeld- bank in Nederland voor kwalitatief hoogwaardig fotomateriaal.

Het Maria Austria Instituut (MAI) verzamelt en behoudt fotoarchieven die een uitgesproken band met Amsterdam hebben. Het MAI doet dat om het werk van de fotografen blijvend deel uit te laten maken van het visuele erfgoed van ons land. In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam worden de archieven beheerd en op de MAIBeeldbank aangeboden.

Met steun van particulieren en van diverse fondsen zullen in de komende jaren op grootschalige basis de negatievenarchieven van het MAI verder gedigitaliseerd worden. Voor het vindbaar maken van de foto’s wordt de hulp ingeroepen van vrijwilligers. Dit gebeurt op VeleHanden.nl, de web- site voor crowdsourcing voor de Nederlandse erfgoedsector.

MAIbeeldbank.nl toont portretten van schrijvers, acteurs, popartiesten en andere bekende Nederlanders. Daarnaast omvat de site een ruime selectie reportages uit binnen- en buitenland, talloze theater- en muzie- koptredens en belangrijke historische gebeurtenissen. De collectie biedt daarmee een prachtig beeld van het dagelijks en cultureel leven vanaf de wederopbouw tot heden.
Op de homepage toont MAIbeeldbank.nl historische beelden passend bij de actualiteit van nu. Dit beeld, evenals de selectie beelden die u ziet als u op de slider klikt, is altijd per direct beschikbaar als download en zal ongetwijfeld vele schrijvers en beeldredacteuren inspireren.

maibeeldbank.nl