Marion Schut neemt afscheid

Oprichtster Marion Schut-Koelemij neemt deze week afscheid van het foto-agentschap Transworld Features. Vrijdag 25 april is er een receptie in Hotel Arena in Amsterdam.
Marion Schut nam 35 jaar geleden de Nederlandse vestiging van Transworld Features over en maakte er een eigen bureau van dat zich specialiseerde in de betere portret- en reportage-fotografie. Zo is Transworld de Nederlandse agent van onder meer Contact Press Images, Black Star en Network Photographers.

Het bureau was de eerste dertig jaar gevestigd in Haarlem. Enkele jaren geleden verhuisde het bedrijf naar Amsterdam. Sinds ruim een jaar maakt het onderdeel uit van Hollandse Hoogte.

Het afscheid van Marion Schut-Koelemij in Hotel Arena wordt luister bijgezet met de opening van de tentoonstelling ‘Women in Conflict’ van Jenny Matthews, neerslag van bijna 25 jaar fotograferen van vrouwen in oorlogssituaties en spanningsgebieden in de hele wereld. Hiervan verschijnt tevens bij Mets & Schilt Uitgevers een boek ‘Vrouwen en oorlog’.