Mark Nozeman portretteert Servische jongeren

Het cultureel centrum Dom Omladine in Belgrado en De Balie in Amsterdam organiseren ‘Rough Guide to Amsterdam’ met performances, tentoonstellingen, concerten, debatten en workshops met werk van o.a. Mark Nozeman in Theater Bosko Buha, Dom omladine Belgrade, Bitef Theater en Magacin.

In het kader van ‘Rough Guide to Amsterdam’ presenteert Mark Nozeman het eerste deel van het project Dwelling and Belonging. Serbia 2008.

Nozeman: ‘Een generatie jongeren groeit met het gedachtengoed op van hun ouders en heeft de oorlogen op de Balkan mee gemaakt. Over het algemeen is er echter weinig bekend hoe zij denken en staan in de huidige maatschappij. De berichtgeving in de media is vaak eenzijdig en richt zich op nieuwswaarde van het conflict op de Balkan.’

‘De opzet van het project Dwelling and Belonging is deze generatie te documenteren en hun individualiteit als uitgangspunt te nemen en niet de bepalende entiteit als groep. Door portretten te maken van met name Servische jongeren ( o.a in Kosovo , Rep. Serpska) probeert fotograaf Mark Nozeman de aandacht op de sociale identiteit en jongerencultuur te richten.’

Naar verwacht zal een tweede deel volgend jaar in Amsterdam worden gepresenteerd. Op 28 november is er een opening in Magacin, in Belgrado.

www.marknozeman.com