Martin Hogeboom wint Live Portrait Contest

Afgelopen zaterdag heeft fotograaf Martin Hogeboom de internationale fotowedstrijd Live Portrait Contest in Keulen gewonnen. Hogeboom liet daarbij fotografen Evi Gwerder (DE), Frank Luger (DE), Lucas van Twillert (NL) en Karoline Wolf (DE) achter zich.
Tijdens de Live Portrait Contest (LPC) is het de bedoeling dat de fotografen live hun studio opzetten, het model fotograferen en nabewerken en dat alles in een tijdsbestek van 55 minuten.
De Engelse burlesque danseres Beau Rocks mocht dit jaar voor de camera poseren.

Hogeboom wist Rocks het beste op de foto te krijgen en het beeld na te bewerken in slechts 43 minuten. En veegde daarmee zijn collega’s onder tafel.
Vooral de communicatie met het model en publiek werd geroemd. Voor deze prestatie ontving Hogeboom de LPC bokaal en een Nikon D800 body.

Al ruim tien jaar wordt de LPC georganiseerd door de Bund Portrait Photografen uit Duitsland. De LPC is een onderdeel van een driedaags congres van de BPP.
Hogeboom is lid van de Beroeps Fotografen Nederland (BFN), sinds een jaar partner van deze organisatie. Hogeboom liet volgens een persbericht van de BFN grensverleggende en een vernieuwende vorm van fotografie zien.

lpc.b-p-p.info
www.martinhogeboom.nl