Masterclass DJ Clark in november in Amsterdam

Op 29 november verzorgt de multimediajournalist DJ Clark een masterclass over internationale multimedia journalistiek, toegespitst op de toekomst van de fotojournalistiek. De masterclass maakt deel uit van een conferentie over de staat en toekomst van de buitenlandjournalistiek die lokaalmondiaal organiseert in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.
DJ Clark is een Britse foto-, video- en multimediajournalist die onder meer werkt voor China Daily en directeur Visual Journalism is van het Asia Center for Journalis. Wereldwijd is hij een autoriteit op het gebied van multimediale journalistiek.

De organisatie wil graag weten of er onder fotojournalisten genoeg belangstelling bestaat om de masterclass specifiek op hen te richten.
Heb je belangstelling? Mail Hanneke van der Heijden van lokaalmondiaal

Over de conferentie meldt lokaalmondiaal verder:

Deze conferentie bestaat uit een serie masterclasses (overdag) en de Avond van de Buitenlandjournalistiek, met o.a. lezingen, debatten en workshops door (inter)nationale sprekers voor Nederlandse (buitenland)journalisten en andere geinteresseerden. De conferentie wordt mede georganiseerd door Frenk van der Linden (die eerder het Interviewgala organiseerde) en Laurens Nijzink (organiseerde een succesvolle bijeenkomst over verhalende journalistiek).

Het voorlopige programma van de Avond van de Buitenlandjournalistiek ziet er als volgt uit:
18.00 – 18.15 Start / opening Avond van de Buitenlandjournalistiek
18.15 – 19.30 Plenair gedeelte in grote zaal: Keynote lecture & Debat over de stand van zaken vd Buitenlandjournalistiek
19.30 – 21.00 Gesprekken met jonge en oude correspondenten / buitenlandverslaggevers (Eva Jinek)
19.30 – 20.15 Workshop ronde 1 (4 workshops van 45 minuten)
20.30 – 21.15 Workshop ronde 2 (4 workshops van 45 minuten)
21.30 – 22.00 Plenair gedeelte: Speech en Slotdebat met oa. hoofdredacteuren onder leiding van Frenk van der Linden
22.00 – 24.00 Borrel

Download flyer