Materie

Betrapt door het flitslicht kijken vijf US mailbeambten verschrikt in de lens… een fotograaf, ook dát nog! Het zit op dit moment allemaal al zo tegen in de opslag.

We bezoeken een postagentschap in Chicago waar het flitslicht precies zo ver reikt als de chaos. De scherptediepte lijkt op het eerste gezicht prima, maar wát we zien… overal een uit de hand gelopen puinhoop van post. Alleen de voorgrond kent langs de zijranden nog een vleugje structuur.

De materie heeft het van de postmannen overgenomen. Kastplanken begeven het, schenken de opgestapelde pakketten weer terug aan de vloer. Sorteervakken lijken blindelings volgestouwd met zendingen in machteloze afwachting van hun bezorging. Onthand staan de verantwoordelijken midden in hun onderwereld.

Wordt het nog wat met de kerstpost? De vloer? Een puinhoop van bezorgbriefjes, touwtjes, etiketten en orders. Nog steeds komen er meer Christmas Packages in dan eruit gaan. De fotograaf is de enige die wat in deze hopeloze situatie blijft zien: kalm schept hij orde binnen zijn fotokader, kiest zorgvuldig perspectief en een uitgewogen belichting. Hij streeft naar een topfoto. Vast geen bedrijfsfotograaf.

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.