Matthew Pillsbury en Julia Fullerton-Batten winnen Franse prijzen

Eind januari hebben Matthew Pillsbury en Julia Fullerton-Batten de HSBC Foundation for Photography Prize gewonnen. Waren er in 2005 nog 565 kandidaten, dit jaar hoopten 823 fotografen een prijs in de wacht te slepen.
Pillsbury kreeg de prijs voor zijn zwart-wit serie Screen Lives en Fullerton-Batten voor haar serie Teenage Lives. Naast een geldbedrag en het verschijnen van hun werk in boekvorm, uitgegeven door Actes Sud, zullen de exposities rondreizen door Frankrijk en andere landen.

HSBC Foundation for Photography werd in 1995 opgericht onder auspiciën van
Fondation de France met als doel om professionele maar nog onbekende fotografen te helpen door het promoten en publiceren van hun werk. Dit jaar werd voor het eerst een geldprijs, de Artistic Advisor’s Discovery, van 5 duizend euro toegekend aan Cynthia Cappe. Haar werk wordt als veelbelovend gezien.

De foto’s van de prijswinnaars zijn zeer uiteenlopend van aard. Het werk van Pillsbury geeft veelal sfeervolle impressies van de eenzame nachtcultuur. Fullerton-Batten laat pubermeisjes poseren in een kleurrijke Madurodam-achtige wereld en Cappe plaatst kitscherige beelden op de voorgrond in een wereld die juist totaal niet kitsch is.

Het werk van Pillsbury wordt tot en met 3 maart tentoongesteld in M + B in Los Angelos.

www.mbfala.com
www.juliafullerton-batten.com
www.cynthiacappe.com