Max Pinckers wint fotoprijs Levallois

De Belgische fotograaf Max Pinckers is winnaar van de 2013 City of Levallois Photography Award. De jury bekroont zijn serie The Fourth Wall. Speciale vermeldingen kregen de FInse Jonna Kina en de Nederlandse Marleen F. Sleeuwits.
De winnaar en de ontvangers van de speciale vermeldingen krijgen een tentoonstelling tijdens de zesde editie van het Photo Levallois Festival dat dit jaar plaats vindt van 4 oktober tot 16 november in deze Parijse voorstad.

Max Pinckers studeerde vorig jaar af aan de kunstacademie in Gent en viel al snel op met zijn in eigen beheer uitgegeven boek The Fourth Wall, over Bollywood en de invloed die deze filmindustrie heeft op de INdiase samenleving.

Jonna Kina onderzoekt in haar serie Foley Objects beeldtaal door objecten te fotograferen en ze te voorzien van teksten die ogenschijnlijk niets te maken met wat er te zien is.

Marleen Sleeuwits maakt bijzondere foto’s van ‘dode hoeken’ in kantoren, op luchthavens en in lege hotelgangen. Het lijkt alsof ze geen verbinding met de buitenwereld hebben, aldus Sleeuwits in een toelichting op haar website.

De jury van de prijs bestond dit jaar uit:

  • Charlotte Cotton, London-based independent curator of photography who held positions at the Victoria and Albert Museum, London and the Los Angeles County Museum of Art. Founder of Words without pictures.
  • Chris Wiley, New-York-based artist and curator, writes for Frieze and Art Forum magazines.
  • Sandra Mulliez, art collector and founder of SAM Art Projects, Paris.
  • Bruno Ceschel, founder and director of Self Publish, Be Happy.
  • Stéphane Decreps, deputy mayor in charge of cultural affairs, City of Levallois.

www.maxpinckers.be

jonnakina.com

www.marleensleeuwits.nl

www.photo-levallois.org