MediaStorm lanceert betaalsysteem met video’s fotografen

Multimedia studio MediaStorm gaat starten met een betaalsysteem voor het bekijken van video’s. Het bedrijf lanceert het systeem met twee nieuwe verhalen van fotografen Philip Toledano en Maggie Steber.

Beide verhalen gaan over de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het verzorgen van ouders met ouderdoms-dementie. De inkomsten van de downloads komen voor 50% ten goede aan de fotografen die zorgen voor de inhoud van het verhaal. Elk verhaal duurt tussen de 10 en 30 minuten en gaat de kijker $1,99 kosten deze te bekijken. MediaStorm biedt kijkers wel eerst de mogelijkheid een trailer te bekijken die een beeld geeft van de gehele video.

Het verhaal van fotograaf Philip Toledano verkent de persoonlijke geschiedenis van zijn familie. Hij bekijkt de impact die liefde en verlies op zijn leven en op het leven van zijn familie heeft gehad.

Rite of Passage is het verhaal van fotograaf Maggie Steber en haar leven met een demente moeder. Ze legde het leven van haar moeder vast en laat met de foto’s de pijn van het verlies, de complexe moeder-dochter relatie en de kwetsbaarheid van het leven zien.

Photo District News: MediaStorm now charging to view it’s stories


UPDATE: Zoals te verwachten viel kwamen er veel negatieve reacties op het betaalsysteem. Opvallend genoeg waren het vooral fotografen die bezwaren hadden, niet de geïnteresseerde consument. Fotografe Maggie Steber reageerde op Facebook: "What’s the big deal about a onetime fee of something that costs less than a cup of Starbucks coffee?" Het gaat volgens Steber niet alleen om de fotografie, maar (ook) om de achterliggende gedacte, over de pijn en moeite die in een project gestoken zijn die de waarde van een verhaal bepalen. Lees de volledige reactie op duckrabbit.info.