Melkweg Galerie omgedoopt in Melkweg Expo

Sinds begin dit jaar heet de ruimte voor fotografie in de Melkweg in Amsterdam niet meer galerie, maar Melkweg Expo. ‘Hier is voor gekozen omdat we de functie van galerie, op dit moment, niet actief vervullen en we meer de rol van een presentatieplek hebben. De naam Melkweg Expo sluit beter aan bij de actuele invulling en het daarbij behorende publiek’, aldus Fleurie Kooistra in een toelichting.

In een persbericht meldt de Melkweg:

Melkweg Expo is een plek waar kunst en uitgaan hand in hand gaan. Naast de ruime vaste openingstijden (woensdag t/m zondag van 12 tot 21 uur) is de Expo tot in de late uurtjes open voor het publiek dat in de Melkweg een concert of clubavond bezoekt. Hierdoor komt een veelal jong publiek in aanraking met kunst en exposities, vaak als eerste kennismaking.

2014 was het eerste volle jaar onder de nieuwe programmeur / curator Fleurie Kloostra. Het programma van 2014 is dan ook het beste voorbeeld van de op nieuw talent gerichte programmering. Zo ontwikkelde bijvoorbeeld Ernst Coppejans zijn eerst solo-expositie ‘Dans Le Milieu’ voor de Melkweg, waarmee hij later de SO 2014 award (Selection Of dutch photography) won.

In 2015 gaat Melkweg Expo van start met de eerste solo-expositie van Henri Verhoef, die te zien is vanaf 15 januari. Hij maakt voor Fashion Week een serie over identiteit en de ogenschijnlijke onmogelijkheid van het vormen van je eigen ‘ik’.  Aansluiting op het uitgaanspubliek is er met de zwart-wit documentairereeks van Anne-Claire Lans, die te zien is tijdens 5 Days Off festival (begin maart) en waarin de uitgaanscultuur en het drugsgebruik onder jongeren belicht wordt.

Ook komen maatschappelijke onderwerpen aan bod, in het najaar zal Ed Kashi de gevolgen van de  suikerrietteelt in Nicaragua voor een jong publiek inzichtelijk maken.

www.melkweg.nl/expo