Menno Boermans wint berg-fotoprijs

Menno Boermans heeft bij de Banff Mountain Photography Competition 2005 een ‘special mention’ award gekregen voor zijn foto ‘Glacier de Moiry’.
Het in Canada gevestigde Banff Mountain Centre kent samen met National Geographic de award ieder jaar toe aan de mooiste bergfoto’s. Boermans voelt zich erg vereerd met de Internationale erkennng voor zijn foto. ‘Het is weliswaar niet de Grand Prize die ik gewonnen heb, een special mention betekent dat mijn beeld toch tot de lievelingetjes van de jury behoort.’ Uit meer dan 2600 uitzendingen behoort zijn foto, die hij maakte in het Zwitserse Wallis, tot de 16 beste. ‘Dat vind ik prachtig, zeker omdat bergsportfotograaf toch een uitzonderlijk beroep is voor een Nederlander’, aldus Boermans.

De winnende foto’s worden geëxposeerd in een tentoonstelling die geopend wordt tijdens het Banff Mountain Festival van 29 oktober tot 7 november 2005. Daarna begint de expositie aan een jaar lang durende worldtour. De ‘award winning images’ zullen vanaf augustus te zien zijn op www.banffcentre.ca/mountainculture/2005/festivals

Menno Boermans (1977) is bergbeklimmer en fotograaf en werkt voor internationale tijdschriften. Ook is hij werkzaam als fotojournalist voor het Amsterdamse dagblad Het Parool.

• Meer informatie over: Menno Boermans