Met computer gemaakte fotografie rukt op

Computer generated imagery (cgi) wordt al een aantal jaren gezien als concurrentie van de fotografie. Dit was altijd behoorlijk specialistisch en erg duur, maar door goedkopere computersoftware wordt het steeds gemakkelijker om levensecht en behoorlijk overtuigd beeld te maken, zonder dat daar een fotocamera aan te pas komt.
Met het softwareprogramma Blender zijn de mogelijkheden superieur aan de camera. Het is resolutie-onafhankelijk, compositie en licht is gemakkelijk te manipuleren en er is geen fysieke ruimte vereist voor het maken van de foto. Het onderwerp hoeft niet eens aanwezig te zijn bij de shoot of hoeft zelfs niet te bestaan. Het enige wat deze software niet kan in tegenstelling tot de fotocamera, is een verbinding maken met de echte wereld.

Op dit moment is fotografie nog steeds het meest betaalbare middel om snel een realistisch beeld te creëren, maar een groot deel van de fotografie industrie zal uiteindelijk worden vervangen door software. Autoreclames bijvoorbeeld komen al vaak tot stand door middel van computers. Schrijver Mark Meyer waarschuwt in zijn opiniestuk collega-fotografen voor deze revolutie.

Bron Petapixel:Photographers: You’re Being Replaced by Software