Met PhotoQ-korting naar de Schouwburg

Op woensdag 5 en donderdag 6 december is de voorstelling ‘Point Blank’ te zien in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling is gemaakt door de Hongaarse kunstenares Edit Kaldor. Foto’s spelen een belangrijke rol in het theaterstuk.
Bezoekers van PhotoQ krijgen korting op de entree. Ze betalen geen 12 euro, maar 8,50 euro. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je de pagina met dit bericht printen en meenemen naar de kassa.

Uit de toelichting bij Point Blank:

‘De 19-jarige Nada observeert mensen. Sinds jaren fotografeert ze heimelijk hun privéleven. Ze zoomt in op huiskamers en voorbijgangers. Gedreven door nieuwsgierigheid wordt ze getuige van een breed spectrum van menselijk gedrag. In Point Blank nodigt Edit Kaldor Nada uit om een keuze uit haar fotocollectie te presenteren. Tijdens de voorstelling zal ze zich samen met het publiek verdiepen in de beelden, op zoek naar onderliggende patronen en betekenissen. Door haar verzameling te overlopen en te ordenen vormt zich een staalkaart van mogelijke levensstrategieën. Dit overzicht moet haar helpen om tot een conclusie te komen: welk leven zou zinvol kunnen zijn?’

De voorstelling was eerder te zien in Brussel, Berlijn en Italië. Na de première in Brussel schreven de kranten: “De zin van het leven bestudeerd door de lens van de camera. Een zoektocht die ons hedendaags leven ondervraagt: eenzaamheid, samenleven, vertrouwen in elkaar…. Een dijk van een voorstelling!” (Le Soir) “Een reflexie over de verzamelende mens, en op de onmogelijkheid om zijn impressies van de wereld te ordenen. Realiteit verwordt hier iets wat we zelf creëren en organiseren.” (De Morgen)

www.schouwburg.rotterdam.nl

Niet vergeten als je gaat: pagina printen