MIAP begint fellowship voor fotografen

De stichting MIAP begint dit jaar met een fellowship-programma. Fotografen kunnen een projectidee indienen. Uit de aanmeldingen worden zes fotografen en ‘visueel verhalenvertellers’ tijdens een driedaags programma samengebracht met elkaar, maar ook met experts vanuit verschillende disciplines zoals wetenschappers, filosofen, economen en ondernemers. Met de groep zullen de ideeën verder ontwikkeld worden tot een werkend plan. Vervolgens zal MIAP financiële ondersteuning bieden om projecten verder op weg te helpen.

De deadline voor het indienen van plannen is 6 juni 2016.

MIAP (Message In A Photo) is opgericht ter ondersteuning van visuele verhalen die zonder hulp wellicht niet gemaakt kunnen worden. Verhalen met een boodschap, die een duidelijk publiek bereiken en als doel hebben impact en/of sociaal maatschappelijk bewustzijn te bewerkstelligen, aldus de organisatie. De afgelopen 3 jaar heeft MIAP een 20-tal fotografen en fotografische projecten ondersteund. Op de website vind je hier voorbeelden van: http://miap.nl/miap-stories/

MIAP organiseert op 19 april een informatieborrel bij Seelevel Gallery in de Bethanienstraat 39, 1012 BZ Amsterdam tussen 17:00 en 19:00. Op de website vind je alle details over het programma en hoe je op te geven: www.miap.nl.