Michel Szulc-Krzyzanowski in het Noordbrabants Museum en op de radio

Naar aanleiding van zijn expositie ‘De mooiste mensen van de wereld’ in het Noordbrabants Museum in Den Bosch is fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowski twee keer geïnterviewd.
Vanavond is hij te horen in het ‘kunsthalfuur’ bij VPRO De Avonden op 747am. Ter gelegenheid van de tentoonstelling heeft L.J.A.D. Creyghton een gesprek met de fotograaf. Een gesprek dat ondermeer gaat over zijn studietijd, de sequenties waarmee hij internationale aandacht op zich vestigde en de werkwijze rondom de nieuwste serie: ‘De mooiste mensen van de wereld’.
• Meer informatie en naluisteren: De Avonden

Op de website van Omroep Brabant (www.omroepbrabant.nl) is na het invullen van de naam van de fotograaf nog een tweede interview met Szulc Krzyzanowski te beluisteren.

Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch heeft de primeur om als eerste museum ter wereld het jongste project van deze Nederlandse fotograaf te mogen tonen.
Szulc-Krzyzanowski plaatste in allerlei media wereldwijd advertenties met de vraag om te reageren indien men zichzelf de mooiste persoon van de wereld vond. De mensen die, om uiteenlopende redenen, reageerden werden door hem bezocht en geportretteerd. Dat resulteerde in een serie foto’s waarvan er 35 op groot formaat in het museum worden getoond.

De tentoonstelling opent op zaterdag 28 januari en loopt tot en met 9 april van dit jaar.

www.noordbrabantsmuseum.nl

• Photoq berichte eerder over deze serie: The Most Beautiful People in the World’ in Le Monde