Michiel Munneke treedt terug als directeur World Press Photo

Michiel Munneke treedt per 1 november terug als managing director van World Press Photo. Hij werkte twintig jaar voor de organisatie, waarvan de laatste twaalf als directeur. In een mail schrijft Munneke dat hij niet gelijk in een nieuwe baan stapt, maar eerst een tijdje vrij neemt om na te denken hij verder wil.

Uit de Engelse mail van Munneke: ‘The last two decades have shaped me personally as well as professionally. It was an incredibly inspiring time in which I had the opportunity to travel the world, meet fascinating people and further develop this remarkable institution with an amazing team of people. At the end of last year, we decided on a strategy for the coming years and now it is time to pass on my responsibilities and focus on my own future. (…)’

‘In the coming period, I won’t make any decisions with strategic consequences. My deputy Maarten Koets is mandated and, in the meantime, the supervisory board will start the procedure to appoint a new director.’

En uit het persbericht van de organisatie:

Munneke startte zijn carrière bij World Press Photo in 1994 als stagiair en een jaar later werd hij tentoonstellingsmanager. In 1997 werd hij verantwoordelijk voor de afdelingen wedstrijd en educatie evenals de Joop Swart Masterclass. Gedurende deze tijd heeft Munneke verscheidene initiatieven opgezet voor lokale journalisten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, die aan de basis liggen van de huidige educatieve programma’s van de stichting. Twee jaar later werd hij benoemd tot adjunct-directeur en in 2001 werd hij directeur van World Press Photo.

De Raad van Toezicht heeft groot respect voor de manier waarop Munneke de organisatie heeft ontwikkeld tot een sterk internationaal merk dat groot aanzien geniet bij zowel de fotografische gemeenschap als het grote publiek.

Broertjes: “Onder Munneke’s leiding heeft de organisatie een sterke groei doorgemaakt. Omzet en staf zijn verdubbeld, de jaarlijkse wedstrijd is geprofessionaliseerd en aangevuld met een multimediacompetitie en de educatieve programma’s zijn niet meer weg te denken uit het jaarlijkse programma. Munneke laat een gezonde financiële organisatie achter die klaar is voor de toekomst.”

Munneke: “Ik heb mijn hele werkende leven en de laatste twaalf jaar als eindverantwoordelijke voor deze prachtige stichting gewerkt. Ik voel me heel vereerd dit geweldige Nederlandse initiatief meer dan een decennium te hebben mogen leiden. Het afgelopen jaar hebben we een nieuwe strategie neergelegd en het is nu tijd het stokje door te geven en zelf een volgende stap te maken.”

www.worldpressphoto.org