Middendorp-opdracht vraagt om concept

De Post Middendorp Opdracht 2009 heeft als thema ‘Gronings vuur’. De organisatie roept fotografen op om het thema conceptueel in te vullen.
Het persbericht:

Sinds 1990 verstrekt de provincie Groningen i.s.m. het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven de tweejaarlijkse Post Middendorp Opdracht voor documentairefotografie. Het uitgangspunt voor de opdracht is een ‘visuele geschiedschrijving’ vast te leggen van de provincie Groningen.

Opdracht
Het thema van de Post Middendorp Opdracht 2009 luidt: "Gronings vuur".
De jury bestaat uit de fotografen Stefanie Grätz (winnaar 2007), Bert Sissingh (Rotterdam), Anjo de Haan (Warffum). Mirjam de Jonge vertegenwoordigt het RHC Groninger Archieven. De jury heeft gekozen voor een conceptueel thema, waarin de deelnemers de ruimte krijgen voor invulling en verbeelding van het begrip "Gronings vuur", zoals vuur van gas, politiek vuur of bijvoorbeeld aangestoken vuur.

Procedure
Deelname staat open voor professionele fotografen en beeldend kunstenaars in Nederland. Degene die de opdracht uiteindelijk verwerft dient in principe binnen de termijn van 6 maanden 15 tot 25 foto’s in zwart/wit of kleur te vervaardigen op basis van het door de kunstenaar ingediende concept. Aan de Post Middendorp Opdracht is een bedrag verbonden van € 8.500,-.
Belangstellenden worden van harte uitgenodigd maximaal 10 foto’s (max. 30 x 40 cm) op te sturen in schadebestendige verpakking, of op cd-rom, aangevuld met een curriculum vitae. Daarnaast dient de fotograaf/kunstenaar een korte omschrijving bij te voegen hoe hij/zij de opdracht denkt uit te voeren.

De inzending kan worden opgestuurd vóór 9 oktober aan de Provincie Groningen, Afdeling Cultuur & Welzijn, t.a.v. Jury Post Middendorp Opdracht, Postbus 610, 9700 AP Groningen. De opdrachtverlening vindt eind oktober plaats. Inlichtingen: Martha van de Werf, afdeling C&W (ma en wo), tel.: 050-3164451 of e-mail: m.vande.werf.jansen@provinciegroningen.nl

Eerder over deze opdracht op PhtooQ:

47,3 % Groninger

Hans Scholten krijgt Post Middendorp fotografieopdracht