Mix

Het is zeven minuten over half vijf, tijd om te moeten touwtjespringen. Moeten? De tenen raken nog net de gymvloer, zetten juist af. Want daar komt het touw alweer.

Ondanks de lamp bevinden we ons toch in een sportzaal. En fotograaf Kendrick schiet een fotoreportage, te beginnen bij deze jumpende puber. Behalve de lamp kent de gymzaal nog meer vreemde obstakels. Neem het uitsteeksel links aan de muur. Is het uitklapbaar? En dan? Kun je eraan hangen? De constructie lijkt niet erg stevig, misschien moet er een boksbal aan. Ja, want is touwtjespringen niet iets voor boksers?

En dan zijn er nog de zwarte klodders bij het stopcontact. Natuurlijk, krachttraining! Op het prikbord hangt een briefje. Alleen het woord discipline valt te ontcijferen. Dat nemen we niet, gelukkig is Kendricks vakmanschap van haarscherp niveau zodat we bij uitvergroting met gemak lezen: Discipline yourself so as not to mix any workouts.

Discipline. We hebben in deze ruimte duidelijk te maken met een serieus trainingsschema. De bokser sluipt steeds naderbij. We zien maar een klein puntje van de puberneus, té klein om te kunnen ontwaren of die ooit al eens brak.

De trainingslamp brandt, Kendrick kiest daarbij voor de flitser. Keihard. Twee touwtjespringers, waaronder één dreigende zwarte. Geen fototechnisch hoogstandje, toch een goede keuze. Zo’n jongen krijgt daar meer body van. Een mix, dat wel. Maar niet van workouts nee, die van schijn en werkelijkheid. En hij maar doorspringen… pffff, weg met die foto.

 

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.