Mobiele flitsinstallaties in binnen- en buitenland

Na aanleiding van het artikel Flitsen vanuit een rugzak kwamen wij bij meerdere fotografen uit die elk op een eigen en creatieve manier de flitser gebruiken, waaronder de Nederlandse fotograaf Mischa Keijser en studiofotograaf Eric Schwabel.
In het artikel Flitsen vanuit een rugzak werd er omschreven hoe de Amerikaan Ian Spanier een mobiele installatie maakte van zijn flitser en rugzak waardoor hij flexibel en snel kon werken met een flitsset.

Mischa Keijser heeft al eerder eenzelfde soort installatie bedacht. In zee blijft een statief niet staan dus moest hij een andere oplossing bedenken om toch gebruik te kunnen maken van de flitser. Ook hij bevestigde een statief en lamp aan zijn rugtas en maakt zo nu en dan gebruik van deze mobiele installatie.

De studiofotograaf Eric Schwabel pakte in 2010 al uit door een hele studio aan zichzelf te bevestigen toen hij fotografeerde op een groot festival in Nevada’s Black Rock Desert. In 2011 startte hij een crowdfunding-project op kickstarter.com om zijn installatie te vernieuwen en opnieuw het festival Burning Man te fotograferen.

Eric Schwabel: A One Man Mobile Studio at Burning Man

Mischa Keijser

Eerder op PhotoQ: Flitsen vanuit een rugzak