MoMA op zoek naar nieuwe chef fotografie

De chef curator fotografie bij het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, Peter Galassi, trekt zich in juli terug. Galassi vervuldde de functie sinds 1981. Het museum gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger, zo lezen we in verschillende Amerikaanse media.
Galassi organiseerde een veertigtal tentoonstlelingen in het MoMA, waaronder overzichten van fotografen als Andreas Gursky, Jeff Wall, Walker Evans, Lee Friedlander en Henri Cartier-Bresson. Daarnaast is gedurende zijn periode als chef curator de collectie fotografie in het museum uitgebreid met vooral naoorlogs werk van Lee Friedlander, Cindy Sherman, Diane Arbus, Richard Avedon, Philip-Lorca diCorcia, Robert Frank, David Goldblatt, Nan Goldin, Boris Mikhailov, Nicholas Nixon, Joel Sternfeld, Thomas Struth, Jeff Wall en Garry Winogrand.

Galassi is de vierde leider van de afdeling fotografie van het MoMA. Hij volgde de destijds invloedrijke John Szarkowski op, die er van 1962 tot 1981 chef curator was. Edward Steichen was diens voorganger, van 1947 tot 1962. De eerste chef curator fotografie van het museum was Beaumont Newhall (vanaf 1940).

Persbericht MoMA: PETER GALASSI TO RETIRE FROM THE MUSEUM OF MODERN ART AFTER 30 YEARS