Museum of Fine Arts opent permanente foto-expositieruimte

Op 19 november wordt de eerste permanente fototentoonstellingsruimte The Herb Ritts Gallery geopend in het Museum of Fine Arts in Boston. De openingsexpositie Photographic Figures toont het menselijke figuur, van eenvoudige documentatie tot aan poëtische metafoor, en benadrukt daarmee de diversiteit aan benadering van kunstenaars met een camera.
Photographic figures bevat 75 fotografische werken afkomstig uit de 20e eeuw waaronder een aantal nieuwe aanwinsten. De expositie is tot en met 10 mei 2009 te bezichtigen. ‘Het is een prachtige kans om de vermaarde verzameling foto’s te bekijken’ aldus de conservatoren van het Museum of Fine Arts ‘De Herb Ritts Gallery toont een breed scala aan foto’s van de 19e eeuw tot aan nu.’

Dankzij de stichting Herb Ritts, die een schenking van $ 2,5 miljoen aan het museum heeft gedoneerd, is het nieuwe gedeelte van het Museum of fine Arts een feit. Alfred Stieglitz zorgde in 1924 voor de start van deze oude en historisch belangrijke collectie die vandaag de dag uit bijna 5000 werken bestaat.
De aandacht wordt op zowel de Amerikaanse als de Europese geschiedenis van de fotografie gelegd.

Artikel Artdaily

Museum of Fine Arts