Muzikant Moby maakt fotoboek

Technomuzikant Moby brengt deze zomer naast een nieuwe plaat ook een fotoboek uit. Moby fotografeerde zelf de achterkant van zijn artiesten bestaan. De foto’s touren over de wereld als expositie die tussen 31 mei en 13 juni in Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam neer zal strijken.
Uit het persbericht: De beelden [vormen] een mooi samenspel van surrealistische, verlaten stadsgezichten en stedelijke „non-places?: luchthavens met eindeloze gangen die nergens naartoe lijken te leiden en semi-abstracte composities van wolken en landschappen vanachter vliegtuigramen geschoten. ‘Destroyed’ […] laat je kennismaken met een kant van het „touren? die vaak onbelicht blijft. […] Beelden van eenzame hotelkamer-vergezichten staan tegenover snapshots van uitzinnige menigtes [genomen] vanaf het podium. Dit contrast lijkt meteen alles te zeggen over het leven van een reizend artiest. Moby zegt daar zelf over: “Touren bestaat uit tegenstellingen en onwennigheid en dat is dan ook wat ik heb geprobeerd vast te leggen op deze foto’s."

Moby is geen nieuwkomer in de fotografie. […] Hij studeerde af in „Film and Photography? aan de SUNY Purchase University (New York). Moby?s belangrijke fotografische invloeden dateren uit [de eerste helft van de] 20e eeuw. [Met name] Irving Penn, Andre Kertesz en Edward Steichen en, recenter, Sally Mann en Wolfgang Tillmans dienden ter inspriratie.

Moby – Destroyed; Damiani; € 29.90
Een gesigneerde versie van het boek Destroyed is vanaf 1 juni te koop bij Galerie Alex Daniels – Reflex Amsterdam