Na de selfie komt nu de dronie

Opgepast, binnenkort komt er te pas en te onpas een klein vliegend object voorbij met een camera die jou portretteert. Althans die waarschuwing komt uit een artikel in de New York Times met een overzicht van nieuwe toepassingen van fotografie met drones. Nog even en consumenten kunnen er zelf mee aan de slag. Die maken dan geen selfies meer, maar dronies: portretten vanuit een drone.

Het idee van de fotograferende drones blijkt in elk geval in de VS populair: twee bedrijven die deze producten willen ontwikkelen hebben via de crowdfunding website Kickstarter al veel meer geld binnen gehaald dan ze vroegen.

Tijdens het grote marketing-festival Cannes Lions afgelopen week liet Twitter al zien hoe zo’n dronie er uit kan zien, in dit geval met de bewegende mogelijkheid die de app Vine biedt:

Met de groeiende populariteit van de consumenten-drone groeit ook het aantal ongelukken met deze vliegende apparaten. Zo raakte in april een deelnemer aan een triatlon in AustraliĆ« gewond door een zwalkende mini-heli, waarvan het resultaat door de krant Sydney Morning Herald werd omschreven als ‘rivier van bloed’. De roep om meer regelgeving neemt toe.

New York Times: Smile! A Drone Is About to Take Your Picture