‘Naarden’ goed begonnen qua bezoekers

Het Fotofestival Naarden kreeg dit weekend na de opening gelijk een grote stroom bezoekers te verwerken: 700 kaarten verkocht op zaterdag, 1500 op zondag. Volgens de organisatie is dat het grootste aantal betalende bezoekers in een openingsweekend sinds het bestaan van het festival.
Mede-hoofdcurator Feiko Kostern mailt: ‘Dat deed Eduard Plantinga en mij zeer veel plezier. Het was voor ons tenslotte de eerste keer dat wij een festival met zo’n goede en lange reputatie inhoud mochten geven. De boekenmarkt liep fantastisch, je kon er over de hoofden lopen en de boeken van de grote drieëenheid (Joost van den Broek, Koos Breukel en Stephan Vanfleteren) waren al voor het einde uitverkocht. Wij hebben de prijsuitreiking van het beste fotoboek (Kees Scherer Prijs) gehad, die ook goed bezocht was en waar een fantastische sfeer heerste. De reacties op het festival zijn zeer lovend, een goede mix tussen interessant voor de professional, maar ook voor de amateur en het grote publiek.’

Overigens werden in het weekend ook andere fototentoonstellingen zeer goed bezocht. Met name bij de Oude Kerk in Amsterdam viel het op zondagmiddag op dat er vrijwel continu tientallen mensen buiten stonden te wachten om naar binnen te kunnen voor de jaarlijkse tentoonstelling van World Press Photo.

PhotoQ Recensie: Fotofestival Naarden 2011 speelt op safe

Ook in PhotoQ Nieuws: Scherer Prijs beste fotoboek voor Shelter