Nachtwey weg bij VII

Mede-oprichter James Nachtwey is niet meer verbonden aan het agentschap VII Photo, zo lezen we bij de British Journal of Photography (BJP). Hij was de drijvende kracht achter zeven fotografen die VII tien jaar geleden oprichtten.
BJP kan tot nu toe nog niet meer melden dan een bevestiging door VII-directeur Stephen Mayes van Nachtwey’s vertrek. Nachtwey zou zijn werk gaan organiseren vanuit zijn eigen studio.

De naam van Nachtwey komt niet meer voor onder de lijst van fotografen op de site van VII. Daar staan nu wel nog Marcus Bleasdale, Alexandra Boulat, Ron Haviv, Ed Kashi, Gary Knight, Antonin Kratochvil, Joachim Ladefoged, Christopher Morris, Franco Pagetti, Stephanie Sinclair en John Stanmeyer.

VII kwam na de oprichting gelijk in een stroomversnelling door de aanslagen van 9/11. Nachtwey was toen in New York en maakte gelijk een groot aantal veel gepubliceerde foto’s.

Nachtwey behoort tot de beste fotojournalisten van de afgelopen decennia. Hij won vele prijzen, waaronder tweemaal de hoofdprijs bij World Press Photo. Hij behoort tot de kleine groep van fotografen die met regelmaat reportages in Time Magazine publiceert.

Het lijkt erop dat hij zijn ‘merk’ nu sterk genoeg acht om op eigen kracht verder te gaan. Zoals Sebastião Salgado medio jaren negentig Magnum verliet en een eigen agentschap opzette onder de naam Amazonas.

British Journal of Photography: James Nachtwey leaves VII Photo

UPDATE
Het Amerikaanse blad PDN heeft intussen meer details: Nachtwey Has Left VII Photo; Agency Prepares for Expansion

www.jamesnachtwey.com

www.viiphoto.com