Nanda van den Berg hoofdconservator Huis Marseille

Nanda van den Berg is per 1 augustus benoemd tot hoofdconservator van Huis Marseille. De hoofdconservator is naast de directeur Els Barents primair verantwoordelijk voor de gehele museale programmering, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Nanda van den Berg is kunsthistoricus. Na eerder gewerkt te hebben in het Stedelijk Museum was zij enkele jaren fondsredacteur bij uitgeverij Meulenhoff. Sinds 2006 is zij verbonden aan het modelectoraat en de Fashion Masters (onderzoek en onderwijs van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem), waar zij ook docent is. Daarnaast doceert zij aan het Amfi (Amsterdam Fashion Institute) in Amsterdam. Nanda van den Berg heeft vele publicaties op haar naam staan over fotografie, onder andere in relatie tot de schilderkunst en de mode.

Het betreft een nieuwe functie die met het oog op de voorgenomen uitbreiding van Huis Marseille in het leven is geroepen. De brede en eigenzinnige visie die Nanda van den Berg met zich meebrengt sluit mooi aan bij het profiel van Huis Marseille. Met de uitbreiding zal ook de collectie die de afgelopen jaren in relatieve stilte werd opgebouwd, een prominentere plaats krijgen. In de nabije toekomst zullen zowel exposities als collectiepresentaties naast, en in relatie tot elkaar te zien zijn.